Translate

Monday, April 26, 2010

Aleea Sanatatii



Proiectul "100 de metri pentru sănătate" , iniţiat de Fundaţia Procardia Târgu-Mureş, în colaborare cu Primăria Târgu-Mureş, are printre parteneri si Gimnaziul Liviu Rebreanu, precum si Asociația Sportiva MARIS 2009 Tg.Mures.



Mureşenii preocupaţi de starea lor de sănătate vor avea la dispoziţie o alee întreagă unde vor putea face mişcare, dar vor putea obţine şi sfaturile medicilor în ceea ce priveşte afecţiunile de care suferă.



"Aleea sănătăţii" a fost inaugurată vineri, 23 aprilie,la ora 16.00 pe strada Şurianu din cartierul Dâmbu Pietros, în prezenta reprezentantilor Guvernului, a Ministrului Mediului ,Borbely Laszlo, a viceprimarului Csegzi Sandor , a sute de prescolari, scolari , parinti medici rezidenti si medici de familie. Pe distanţa de 100 de metri au fost amplasate şase panouri cu 24 de afişe informative, care vor arăta modul în care mureşenii trebuie să-şi protejeze sănătatea.



De asemenea, circa 100 de specialişti vor fi prezenţi zilnic la numite ore pentru a le da sfaturi mureşenilor, dar şi pentru a le lua tensiunea sau pentru a le măsura glicemia. Serviciile oferite de personalul medical vor fi gratuite."Sperăm ca acest proiect să se extindă şi în celelalte cartiere ale oraşului", a precizat Csegzi Sandor, viceprimarul municipiului.