Translate

Tuesday, June 9, 2009

Vicecampionii României, campionii inimilor noastre


Câţi dintre noi nu am ascultat cu emoţie intonarea imnului la începerea unor competiţii majore…Câţi dintre noi nu ne-am dorit să fim pentru câteva clipe în locul acelor performeri ajunşi la cel mai înalt nivel al performanţei…

O poveste minunată ,ţesută printre ochiurilor plasei, în jurul mingii de fotbal , o frumoasă poveste , pornită în luna decembrie,a devenit legendă....Micii eroi ai acesteia, fotbalişti ciclului primar de la Gimnaziul Liviu Rebreanu din Tg Mureş, şi-au transformat visul în realitate. Imnul a fost intonat pentru ei la începerea finalei Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Începutul lui iunie a reprezentat împlinirea unor vise de copii. Între 4 şi 7 a lunii lui Cireşar , comandoul ardelean a descins în Câmpulung într-o misiune specială, accederea în finala competiţiei. Chiar dacă pentru mulţi , acest obiectiv părea nebunesc, mentorul echipei , învăţătorul Alexandru Ferenţi, a crezut în şansele acestui frumos lot până la sfârşit .

Calificarea la faza naţională a competiţiei reprezenta deja o performanţă deosebită, făcând astfel parte dintre cele mai bune 8 echipe din România la nivelul fotbalului practicat de echipele de ciclu primar. Repartizaţi într-o grupă extrem de valoroasă, alături de echipele din Reşiţa, Vaslui şi Caracal , echipa noastră a terminat grupa pe prima poziţie, intrând astfel în careul de aşi al întrecerii.

Semifinala disputată în compania celei mai bune echipe din Bucureşti a fost câştigată de fotbaliştii noştri cu 3 la 1, fiindu-le astfel deschis drumul spre finala mare.

Finala … visul oricărui sportiv. Un ultim pas spre glorie . …Meciul disputat în compania echipei din Ploieşti a avut o primă repriză albă, iar în a doua am primit un gol. Astfel, frumoasa echipă a Gimnaziului Liviu Rebreanu a ocupat treapta a doua a podiumului Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar ,ramura fotbal pentru învăţământul primar urban, iar jucătorul Tibor Katona a fost declarat cel mai tehnic jucător al turneului.

Titlul de vicecampioni naţionali, trofeul şi medaliile obţinute încununează , astfel, lunile de antrenamente şi eforturile depuse de sportivii, părinţii şi dascălii ce au contribuit la realizarea acestei performanţe majore. Frumoasa primire ce le-a fost pregătită la întoarcere de către d-l director al gimnaziului, prof. Alexandru Todea , şi părinţii jucătorilor, alături de marşul efectuat prin cartierul Dâmbu Pietros , vor constitui pentru sportivi imbolduri de continuare a performanţelor.

Au contribuit la instaurarea dinastiei campionilor :

Sportivii :Răzvan Moldovan , Tibor Katona, Răzvan Bodan , Horaţiu Petrişor, Octavian Bosa , Andrei Bordaş , Robert Tamas, Paul Oprea, Norbert Gabor , Raul Savu .

Antrenorul : Alexandru Ferenţi

Consilierul : Codruţ Morariu


Fotografii de la competitie gasiti accesând pagina de mai jos
Fotografii

Musceltv