Sănătatea începe din farfurie
Din 15 septembrie 2012, Selgros Cash & Carry împreună cu Chef Cezar derulează proiectul Sănătatea începe din farfurie.
Proiectul este compus dintr-o serie de activităţi dedicate copiilor prin care aceştia vor beneficia de un cadru organizat şi sigur, de învăţare non formală. Vor învăţa cum să evalueze alimentele, alegându-le pentru consum pe cele naturale şi sănătoase, fiind conştienţi de avantajul lor. Metoda folosită este a unui program de educaţie gastronomică , având la bază munca de cercetare a unei echipe de profesionişti. Participanţilor li se oferă oportunitatea de a învăţa metode mai critice, de a aborda şi analiza mâncarea, făcându-i mai conştienţi cu privire la alegerile alimentare făcute în viaţa de zi cu zi.
Proiectul Sănătatea începe din farfurie îşi propune educarea tinerei generaţii în adoptarea unei alimentaţii sănătoase bazate pe alegerile făcute de zi cu zi în ceea ce priveşte hrana, produsele naturale, sănătoase şi locale.
Beneficiarii sunt elevi din şcoli bucureştene şi din alte oraşe ale ţării. Copii claselor primare vor fi beneficiarii direcţi ai proiectului, Însă se doreşte implicarea părinţilor şi a educatorilor care sunt prezenţi în viaţa de zi cu zi a copiilor. Arătându-le dezavantajele unei alimentaţii nesănătoase si avantajele celei sănătoase, aceşti copii vor fi îndrumaţi pe mai departe de către părinţi să facă alegerile bune pentru sănătatea lor şi pentru creearea unei comunităţi sănătoase pe viitor.
Procentul copiilor cu boli apărute din motive de alimentaţie precară este tot mai mare. Boli cum ar fi: diabetul, obezitatea sau problemele cardiace sunt tot mai regăsite în rândul tinerei generaţii. Ştim că, copiii cu vârste mici sunt uşor de influenţat de familie sau de grupul din care fac parte. Acest lucru este aplicabil şi în cazul alimentaţiei care în zilele noastre este din ce în ce mai deficitară, cu numeroase carenţe. Aceste alegeri greşite se datorează şi lipsei unei educaţii alimentare. Prin proiectul Sănătatea începe din farfurie Asociaţia Chef Cezar şi Selgros vin în ajutorul copiilor, învăţându-i să facă alegerile corecte din punct de vedere alimentar, alegeri bazate pe identificarea alimentelor de calitate, naturale, provenite din surse locale.
Obiectivul proiectului este ca aceşti copii să înţeleagă informaţiile prezentate, să poată să le aplice în viaţa de zi cu zi şi în timp să îşi formeze un obicei alimentar sănătos cu ajutorul broşurii distribuită copiilor. Broşura oferă informaţii suplimentare adresate copiilor şi părinţiilor.
Proiectul este compus dintr-o serie de activităţi dedicate copiilor prin care aceştia vor beneficia de un cadru organizat şi sigur, de învăţare non formală. Vor învăţa cum să evalueze alimentele, alegându-le pentru consum pe cele naturale şi sănătoase, fiind conştienţi de avantajul lor. Metoda folosită este a unui program de educaţie gastronomică , având la bază munca de cercetare a unei echipe de profesionişti. Participanţilor li se oferă oportunitatea de a învăţa metode mai critice, de a aborda şi analiza mâncarea, făcându-i mai conştienţi cu privire la alegerile alimentare făcute în viaţa de zi cu zi.
Proiectul Sănătatea începe din farfurie îşi propune educarea tinerei generaţii în adoptarea unei alimentaţii sănătoase bazate pe alegerile făcute de zi cu zi în ceea ce priveşte hrana, produsele naturale, sănătoase şi locale.
Beneficiarii sunt elevi din şcoli bucureştene şi din alte oraşe ale ţării. Copii claselor primare vor fi beneficiarii direcţi ai proiectului, Însă se doreşte implicarea părinţilor şi a educatorilor care sunt prezenţi în viaţa de zi cu zi a copiilor. Arătându-le dezavantajele unei alimentaţii nesănătoase si avantajele celei sănătoase, aceşti copii vor fi îndrumaţi pe mai departe de către părinţi să facă alegerile bune pentru sănătatea lor şi pentru creearea unei comunităţi sănătoase pe viitor.
Procentul copiilor cu boli apărute din motive de alimentaţie precară este tot mai mare. Boli cum ar fi: diabetul, obezitatea sau problemele cardiace sunt tot mai regăsite în rândul tinerei generaţii. Ştim că, copiii cu vârste mici sunt uşor de influenţat de familie sau de grupul din care fac parte. Acest lucru este aplicabil şi în cazul alimentaţiei care în zilele noastre este din ce în ce mai deficitară, cu numeroase carenţe. Aceste alegeri greşite se datorează şi lipsei unei educaţii alimentare. Prin proiectul Sănătatea începe din farfurie Asociaţia Chef Cezar şi Selgros vin în ajutorul copiilor, învăţându-i să facă alegerile corecte din punct de vedere alimentar, alegeri bazate pe identificarea alimentelor de calitate, naturale, provenite din surse locale.
Obiectivul proiectului este ca aceşti copii să înţeleagă informaţiile prezentate, să poată să le aplice în viaţa de zi cu zi şi în timp să îşi formeze un obicei alimentar sănătos cu ajutorul broşurii distribuită copiilor. Broşura oferă informaţii suplimentare adresate copiilor şi părinţiilor.